Μονάδες

ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

H2

Στην FGRID πιστεύουμε ότι το ανανεώσιμο υδρογόνο είναι μια πολλά υποσχόμενη πηγή καθαρού καυσίμου – και μια πηγή που έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην πράσινη μετάβαση. Παρόλο που στον τομέα της ενέργειας έχουν γίνει τεράστια άλματα για να απελευθερωθεί το ηλεκτρικό μας σύστημα από άνθρακα, η απαλλαγή από τις εκπομπές CO2 ορισμένων τομέων παραδοσιακά υψηλών εκπομπών, όπως οι μεταφορές και η βαριά βιομηχανία, αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση. Πιστεύουμε ότι, με τη σωστή επένδυση και έρευνα, μπορούμε να κάνουμε το ανανεώσιμο υδρογόνο μια χαμηλού κόστους και ευρέως διαθέσιμη εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα – και μια εναλλακτική λύση που παίζει μοναδικό ρόλο στην παγκόσμια μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.

  Στην εταιρεία μας προσπαθούμε να επιταχύνουμε την υιοθέτηση του ανανεώσιμου υδρογόνου στους επενδυτές μας, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά μας για έναν κόσμο που λειτουργεί αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια.

Το ανανεώσιμο υδρογόνο και τα ηλεκτρικά καύσιμα είναι κρίσιμης σημασίας για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Χωρίς αυτά, θα είναι αδύνατο να επιτευχθεί πλήρης απαλλαγή από τις εκπομπές CO2– και δυστυχώς δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης.

Tα Oφέλη

των μονάδων Πράσινου Υδρογόνου

BENEFITS

Τι είναι το υδρογόνο;

 Το υδρογόνο είναι το πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν. Στην πιο καθαρή του μορφή, το υδρογόνο είναι συνήθως ένα αέριο – μια άχρωμη, άοσμη ουσία που μπορεί να καεί για να παράγει θερμότητα. Είναι επίσης ένα από τα μέρη που συνθέτουν ένα μόριο νερού. Περίπου το 96% του υδρογόνου που καταναλώνεται στην Ευρώπη παράγεται μέσω ορυκτών καυσίμων όπως το φυσικό αέριο, εκπέμποντας σημαντικές ποσότητες CO2 στη διαδικασία. Μπορεί επίσης να παραχθεί με χρήση βιοαερίου, πυρηνικής ενέργειας ή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πώς παράγεται το πράσινο υδρογόνο;

 Το πράσινο υδρογόνο παράγεται με τη διάσπαση του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο χρησιμοποιώντας ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια. Το υδρογόνο συλλέγεται και χρησιμοποιείται, ενώ το οξυγόνο απελευθερώνεται ως υποπροϊόν.  Η διαδικασία διάσπασης που χρησιμοποιείται είναι γνωστή ως ηλεκτρόλυση υδρογόνου, μια καθιερωμένη τεχνολογία.

Ο ρόλος του ανανεώσιμου υδρογόνου σε ένα μέλλον χωρίς άνθρακα

Στην FGRID πιστεύουμε ότι με το κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο και  τις έγκαιρες επενδύσεις,  το ανανεώσιμο υδρογόνο μπορεί να είναι ανταγωνιστικό ως προς το κόστος έως το 2030. Αλλά το ταξίδι εξόδου πρέπει να ξεκινήσει σήμερα, καθώς η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου και ηλεκτρικών καυσίμων είναι κρίσιμης σημασίας για τη διατήρηση της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας κάτω από 1,5°C μέχρι το τέλος του αιώνα.

espa banners square